När spel började utvecklades till datorn blev grafiken bättre, fler typer av spel togs fram och spelintresset ökade allt mer. Spelen blev mer verklighetstrogna och med internets uppkomst föddes fler möjligheter.

Gamers blev allt mer fördjupade i sitt spelande och på slutet av 1970-talet började det skapas tävlingar inom esport, där matcherna bestod av två spelare som spelade mot varandra och den med högst poäng tog hem vinsten. Andra esporter skapades och intresset för turneringar blev plötsligt stort. År 1980 lyckades Atari locka över 10.000 deltagare till sin första esport turnering i USA.

Att vinna med högst poäng förändrades då tävlingar arrangerades i allt fler olika esport titlar. Med fightingspel utmanades spelare att vinna i specifika spellägen.

Betta på matcher inom e-sport

Populariteten med olika typer av tävlingar inom esport ökade allt mer och slutligen började det sändas serier på tv där man kunde följa turneringar i olika esporter. När internet blev allt mer vanligt i folks hem började det sändas på olika sajter på nätet och slutligen arrangerades tävlingar via internet. Vilket ledde till att spelbolagen kunde inkludera fler deltagare i tävlingarna och det såldes fler biljetter till de som ville följa de olika esport turneringarna.

I takt med att publikantalet växte började det skapas möjligheter till att betta på esport via svenska spelbolag, och med esportlandets hjälp kan du lära dig mer om hur esport betting fungerar. 

När du jämför de olika spelbolagen med varandra, så titta inte enbart på vilka odds och olika typer av spelmöjligheter som finns. Det är även viktigt att se över vilka erbjudanden som erbjuds från de olika spelbolagen och vilka betyg de har. 

Kom ihåg att ditt spelande ska först och främst fungera som en form av underhållning och var noga med att sätta gränser för ditt spelande med olika odds. Det är viktigt att vara införstådd med att även om det finns chans att vinna stor mängd pengar, så kan man även förlora allt.

Esport betting inom Sverige

E-sport betting sverige ökade snabbt i popularitet och idag finns det flera tillförlitliga spelbolag som erbjuder olika sätt att utföra betting på olika esporter. Om du är säker på vilka spel som är intressanta för dig, så börja med att kontrollera vilka spelbolag som erbjuder olika spelmöjligheter med dina spel. Läs på om hur betting går till och fundera på vad du tycker är intressant.

Även om e-sport betting växte fram lite senare i Sverige, så finns det många kända e-sportare i Sverige. Det svenska e-sportförbundet  jobbar för att e-sportare ska kunna tävla på ett tryggt sätt och tack vare avtal med Svenska Spel, så finns det större chans för sporten att växa i Sverige. 

Sammanfattningsvis så kan vi säga att Sverige i dagsläget är en av de allra mest framgångsrika länderna inom esport. Inom Europa är det få nationer som kan matcha oss, och även om man jämför med övriga världen så ligger vi väldigt bra till inom de flesta olika esporterna.