Våren är här och det är dags att titta närmare på de trendplagg som dominerar just nu. Det är en härlig modesäsong som väntar. Så vilka trender pågår och vilka plagg ska köpas? Läs vidare och ta del av några utmärkande drag ur vårens och sommarens mode!

Den riktiga värmen är ännu inte här men många av vårens trender och inslag kan användas redan nu. Det handlar om att hänga på de trender som fungerar för dig och som passar din livsstil. Mode behöver inte vara dyrt. Det finns ingen anledning att lägga en förmögenhet på dina nya inköp. 

Utsvängda byxor

Inga stuprörsjeans den här säsongen heller, för nu gäller det att addera lite volym under höften, oavsett om det är i form av en cargobyxa, utsvängda ben eller vida jeans.

För att få en fin form är det bra att matcha med en tajtare överdel, det tillför snygga proportioner i din outfit.

Oversize-mode

Det är väldigt inne med kostymer och kavajer. Framförallt populära är de som är medvetet gjorda lite för stora, Detta passar alla sammanhang och åldrar. En fin kombinationen är att visa lite hud för att balansera volymen och ledigheten i den stora kavajen.

Mönster i färg

I vår och sommar kan du få våga mixa olika mönster, loggor och färger i en härlig blandning. Det är väl härligt att få mixa och matcha helt fritt och hitta sin egen stil? More is more, är sommarens ledord. 

Maximalism

Vad menas med maximalism i det här sammanhanget? Jo, mer utrymme för mer frihet inom modet, och mindre snäva regler som vi kanske levt efter förut. Att maxa klädstilen med färg och form kan kännas lite skrämmande i början.

Ett sätt är att börja litet är med färgglada accessoarer. Därefter kan man bygga vidare och utmana dina gränser lite mer för varje gång.

Mode behöver inte vara dyrt

Det finns mycket man kan satsa på utan en större budget. Att visa en dyr look behöver inte vara speciellt dyrt. Genom att satsa på rätt plagg och accessoarer kan kombinationerna vara otaliga. Om du har följer våra tips är du redan på god väg.

Smarta tips

  • Stryk eller steama dina plagg så ser de fräschare ut längre
  • Kombinera plaggen i din garderob med handplockade plagg från second hand butiker
  • Satsa på passform så kläderna sitter som dom ska
  • Plagg i fin kvalité kan kombineras med billigare plagg för en mer komplex look
  • Plagg som går ton i ton slår nästan aldrig fel
  • Satsa på stilrena accessoarer och smycken
  • Klä dig lager på lager