Den svenska fotbollsserien Allsvenskan är i full gång och fansen flockar till arenorna för sina favoritlags hemma och bortamatcher. Efter ett år av tomma arenor och utan klacken på ståplats har fotbollen aldrig känts bättre. 

Elfsborg hack i häl

Efter en storslagen start på allsvenskan för de stora topplagen har Boråslaget IF Elfsborg gjort en stor insats för att hålla ikapp med topplagen. Konkurrensen är hård och poängen ligger tätt för topplagen Djurgården, Malmö FF, AIK och IF Elfsborg. Endast ett poäng skiljer mellan Elfsborg och AIK på tredje plats. Oddsen på 2.05 för att Elfsborg ska ta sig upp på prispallen ser lovande ut för laget. Oddsen för en vinst är lite högre, på 7.50, men kanske får vi se Boråslaget ta en medalj under säsongen. 

Efter en vinst mot Hammarby i omgång 15 tog Elfsborg igen de avanceringar topplagen gjort och bibehåller sin plats som utmanare för prispallen. De två kommande matcherna spelas återigen mot Hammarby respektive Kalmar FF, där oddsen ser jämna ut. Allting kan hända.

Förlust mot storlag i Europa Conference League

Efter en stor förlust mot Feynoord Rotterdam i slutspelen för Europa Conference League med 5-0 är laget inte helt oväntat nedslagna. En tung match att lämna för att möta Hammarby på hemmaplan på söndagen. 

Men IF Elfsborg briljerar ändå på plan med sin starka startelva och resterande trupp vid sidan av planen. Med tre nyförvärv ser framtiden mycket lovande ut för IF Elfsborg. En av de värvade är 21-årige försvararen Gustaf Lagerbielke, senast från superettanlaget Västerås SK. En ny målvakt har också förvärvats från Isländska Grotta, Hákon Rafn Valdimarsson. Valdimarsson är bara 19 år men har redan imponerat och inleder sin internationella karriär med IF Elfsborg. Valdimarssons landsman, den omtalade anfallaren 23-åriga Sveinn Aron Gudjohnsen, har också plockats in. Efter en lysande start på karriären i ungdomsakademin i FC Barcelona har Gudjonsen spelat både på hemmaplan på Island och i utlandet. Gudjonsen har spelat senast i Italienska Spezia, men är nu redo att ta sig an de Svenska motståndarna. 

18+ | Spela Ansvarsfullt | Stödlinjen: 020 81 91 00 | www.stodlinjen.se