Musiken har alltid varit mycket viktig i pokervärlden. Musiken har överlag en stor betydelse i hela världen. Musiken hade en viktig betydelse redan under antiken, och därför betraktade grekerna den som en gåva från gudarna. Men det har inte förändrats förrän i dag, eftersom tonåringar i synnerhet inte kan leva utan musik. Nietzsche sade en gång om musiken: ”Utan musik skulle livet vara ett misstag. Musiken har också tagit en mycket viktig plats i pokervärlden, men det är naturligtvis inte vilka låtar som helst, utan de välkända och populära låtarna som rör pokerspel och betting. Därför bör lämplig musik inte saknas under ett spännande pokerspel.
Förmodligen den mest kända pokersången genom tiderna – The Gambler
Den här låten är bekant även för icke-pokerspelare, vilket gör den till en av de viktigaste pokersångerna någonsin. Den här låten handlar om klassiskt spelande. Särskilt i USA är den här låten mycket populär. Förmodligen är det därför som pokerprinsessan Molly Bloom spelade den här låten vid sin första pokerturnering. Denna världsberömda låt skrevs av Don Schlitz 1976. Denna version misslyckades dock. Det var dock en helt annan historia när Kenny Rogers lanserade sin version på marknaden 1978.
Låten berättar om ett möte på ett tåg under natten. Här möter berättaren en spelare någonstans mitt ute i ingenstans. För ett glas whisky och en cigarr ger han berättaren några pokerråd. Samma natt dör spelaren i sömnen och berättaren hittar ett ess hos spelaren. Berättaren behåller den som ett minne.
Roll of the dice (Bruce Springsteen)
Bruce Springsteen, som gör en podcast med Obama, pratar inte om poker i sitt album ”Human Touch”, men den här låten tillhör också spelvärlden. Här handlar allt om tärningsspelet craps. Låten släpptes 1992. Den jämför spelande med kärlek. Oavsett om det gäller spel eller kärlek är insatserna mycket höga och båda kan förlora mycket. Här berättar spelaren att han vill vinna sin stora kärlek genom att kasta tärningar. Även om hans chanser faktiskt är mycket dåliga vill han ändå vinna mot alla. Snart kommer chefen också att visas på Broadway.
Electric Lights Orchestra och Poker
Det brittiska bandet Electric Light Orchestra behövde också en mycket välkänd pokersång på sitt femte album, som släpptes 1975. Det handlar om spelardrömmar, som alla borde känna till. Men låten har en kuriositet, eftersom den också sjunger om jokern. Men det finns ingen joker i poker. Här, liksom i andra sånger om spelande, handlar det också om att spelarna ofta förlorar sin stora kärlek.
Madonna och hennes sång om spelaren
I oktober 1985 släpptes Madonnas låt Gambler. Den här låten var den sista låten som Madonna skrev ensam. Den beskriver spelarnas uthållighet. Temat om spelarens chanser att göra en kvinna lycklig finns också här. Kvinnors frigörelse är ett populärt ämne för Madonna i alla fall, eftersom Madonna först nyligen hoppade till hjälp för sin kollega Britney Spears och står upp mot patriarkatet.
Inte poker utan blackjack (Ray Charles)
Med Blackjack släppte Ray Charles en riktigt bra blueslåt 1980. Den berättar på ett levande sätt hur en spelare förstördes av kortspelet. Spelaren kan inte alls förstå hur man kan ha så mycket otur som spelare.
Frank Sinatra med sin version av Luck be a Lady
Frank Loesser skrev låten Luck Be a Lady redan 1950. Den här låten var en del av musikalen Guys and Dolls, tillsammans med många andra. Här berättar spelaren Sky Masterson om sitt hopp om att vinna ett vad. Men att vinna vadet innebär också att han måste rädda sitt förhållande med sin drömkvinna. Frank Sinatras version som kom ut på marknaden 1965 blev dock särskilt berömd. Än idag är denna låt en av de absoluta klassikerna när det gäller spelande.
The Clash und Card fuska
Punkbandet från London publicerade låten Card Cheat på albumet London Calling 1979. Innehållet handlar om en ensam man som alltid har ett kort i rockärmen. Med detta kort i rockärmen spelar han alltid kort i en opiumhåla. Efter att spelaren kastar en spaderkung blir givaren misstänksam. Han skjuter spelaren när han upptäcker bedrägeriet.
Spanish Train (Chris de Burgh)
Låten av den brittiska sångaren Chris de Burgh berättar också en historia som utspelar sig på ett tåg. Låten Spanish Train publicerades 1975, och tåget går på linjen mellan Guadalquivir och Gamla Sevilla. Berättelsen handlar om en järnvägsman som är döende och väntar på att dö. Egentligen ville djävulen ta järnvägsarbetaren, men plötsligt kommer Gud till järnvägsarbetarens undsättning. Tillsammans med djävulen spelar Gud nu poker om den döende mannens själ. Insatserna i det här spelet höjs med ytterligare själar.
The Angle and the Gambler (Iron Maiden)
Den här låten av metalbandet Iron Maiden släpptes 1998. I berättelsen i sången får spelaren råd av både ängeln och djävulen. Nu står spelaren inför den svåra uppgiften att välja mellan sina två rådgivare. Ängeln erbjuder upprepade gånger sitt stöd. Det blir dock snabbt uppenbart att lusten och beroendet av att kasta tärningar och spela är alldeles för stort.
Sin City (AC/DC)
Sin City släpptes som AC/DC:s femte studioalbum 1978. Den här berättelsen handlar om ett besök i en syndig stad. De förhållanden som råder där beskrivs i detalj. När man lyssnar kan man snabbt få intrycket att denna stad är en klichéartad beskrivning av Las Vegas.