Att lyssna på radio är ofta en stor avkoppling och källa till underhållning och musik när du kör bil. Men för att kunna lyssna på sina favoritkanaler i bilen så krävs att du har en bra radioantenn som får in dom kanalerna du vill lyssna på, och med bra mottagning. 

Bildkälla för antenn: www.reservdelar24.se

Men har du har lessnat på att bilradion endast lyckas leverera en enda kanal, som dessutom har halvdålig mottagning, då är du verkligen i behov av en ny bilantenn. Men vad ska du tänka på när du ska välja radioantenn till din bil?

Vad ska du tänka på när du ska köpa radioantenn

För att få den bästa möjliga mottagningen på din radio finns det ett par saker du bör tänka på.

Att antennmodellen passar till din bil?

Det är vara värt att lägga tid på dubbelkolla så att antennmodellen verkligen passar till din bil. Det är nämligen inte alla bilantenner som är av universalmodell, utan vissa antenner är ämnade för specifika bilmärken och modeller.

Antennkabel är viktig

När du investerar i en ny antenn till din bil bör du inte snåla på antennkabeln. Ofta medföljer det en antennkabel när du köper en bilantenn. En kabel av sämre modell drar dock ner på ljudkvaliteten när du lyssnar på radio. Därför rekommenderar vi att du väljer en högkvalitativ antennkabel och håller längden så kort som möjligt, på så sätt kommer din bilantenn få den bästa möjliga radiosignalen och ljudkvaliteten när du lyssnar på din favoritkanal.

Tänk på placeringen

Oftast är det så att ju högre upp du placerar bilantennen desto bättre radiosignal får den. Därför är det absolut bästa stället att montera antennen på mitt på bilens tak. Så länge det inte är en glasantenn som är ämnad för att sitta på bilrutan, då bör den istället sitta så högt upp på bilrutan som möjligt.

Fokusera på kvalitet

Självklart rekommenderar vi även att du väljer en bilantenn av så hög kvalitet som möjligt. Ju bättre kvalitet desto bättre signal – och desto bättre radiolyssning. Dessutom kommer den att klara av påfrestningar från klimat och miljö mycket bättre än en bilantenn av sämre kvalitet. Det gäller inte minst om väljer en bilantenn som kräver att du gör hål i taket – då vill du självklart välja en som sluter tätt för att inte riskera läckage.